Містопланувальни/-ці майбутнього — хто вони?

ГО «Центр урбаністичних студій» та Факультет урбаністики та просторового розвитку запрошують представників та представниць вашої організації взяти участь в події-обговорення «Містопланувальни/-ці майбутнього — хто вони? Обговорення вимог до магістерської програми «Міське планування та розвиток територій», що відбудеться 19 лютого 2020 року в Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В. Г. Заболотного. Початок події о 15:30.

Метою події є обговорення стану та перспектив сучасної освіти для містопланувальників в Україні та презентувати наміри про створення магістерської програми в сфері урбаністики та просторового розвитку в КНУБА.

Під час події відбудеться обговорення з учасниками події вимог до кваліфікації, необхідні знання та навички в сучасних умовах та вимоги до якості освітнього процесу майбутніх спеціалістів та спеціалісток в сфері урбаністики та просторового розвитку.

У події візьмуть участь: представники та представниці Міністерства розвитку громад та територій, органів місцевого самоврядування, планувальних інституцій, вищіх навчальних закладів та громадські активісти.

Під час події відбудеться:

  • дві панельні дискусії про сучасні знання та навики, необхідні планувальни/-цям, а також про освіту, необхідну для їх підготовки, за участі представни/-ць Міністерства розвитку громад та територій, органів місцевого самоврядування, органів законодавчої влади, вищих навчальних закладів України та громадських організацій;
  • обговорення у форматі «світового кафе» ключових компетенцій, навичок та знань, які необхідні сьогодні планувальни/-цям;
  • презентація майбутньої магістерської програми факультету Урбаністики та просторового розвитку КНУБА.

Вхід на подію вільний за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/fQA33cyZUNQyCVVd9

Захід організовується за підтримки @Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine.

Програма події:

«Містопланувальни/-ці майбутнього — хто вони? Обговорення вимог до магістерської програми «Міське планування та розвиток територій»

Дата проведення: 19 лютого 2020 року

Час проведення: 15.30 — 19.30

Місце проведення: Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В. Г. Заболотного

 

Час Опис
15:30 – 16:00 Вітальна кава та реєстрація
16.00 – 16.20 Вітальне слово від організаторів події

Алірза Махмуд огли Мамедов. Кандидат технічних наук. В.о. декана факультету Урбаністики та просторового планування Київського національного університету будівництва та архітектури.

Софія Олійник. Програмна координаторка програми «Підтримка демократії» в Heinrich Boell Foundation.

Світлана Шліпченко. Директорка «Центру урбаністичних студій» Phd в архітектурі.

16.20 – 17.10 Панельна дискусія:

«Кадрові потреби у сфері просторового розвитку та сучасні вимоги до фахівців/-чинь з містопланування».

Модераторка: Світлана Шліпченко. Директорка Центру урбаністичних студій Phd в архітектурі.

Учасники та учасниці:

1.    Юліан Чаплінський. Заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань європейської інтеграції. Головний архітектор м. Львів 2015-2019 роки.

2.    Олександр Коротких. Керівник КП «Агенція просторового розвитку» м. Вінниця. Голова правління Вінницької обласної організації Національної спілки архітекторів України. Куратор ACHICLUB / Вінниця

3.    Любов Апостолова-Сосса. Кандидатка технічних наук. Головна архітекторка проектів в КО «Київгенплан», доцентка кафедри міського будівництва Факультету урбаністики та просторового планування КНУБА.

4.    Алірза Махмуд огли Мамедов. Кандидат технічних наук. В.о. декана факультету Урбаністики та просторового планування Київського національного університету будівництва та архітектури.

17.10 – 17.20 Перерва на каву
17.20 – 18:00 Обговорення серед учасни/-ць події у форматі «світове кафе»:

«Базові знання, уміння та навички майбутніх фахів/-чинь у сфері просторового розвитку та містопланування, та вимоги освіти для містопланувальників/-ць».

Модераторка: Марія Грищенко. Соціологиня. Центр урбаністичних студій та CANactions School.

18.10 – 18.55 Панельна дискусія:

«Сучасні освітні потреби для майбутніх планувальни/-ць»

Модераторка: Тетяна Водотика. Кандидатка історичних наук (2014), наукова співробітниця Інституту історії України НАН України, шеф-редакторка е-журналу урбаністичних студій «Місто: історія, культура, суспільство». Центр урбаністичних студій.

Учасники та учасниці:

1.    Анна Бондар. Депутатка Верховної ради України. Заслужена архітекторка України (2018). В.о. головного архітектора міста Києва та директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА 2015 – 2016.

2.    Вадим Денисенко. Програмний директор CANactions School.

3.    Євгенія Дулько. Координаторка освітніх програм Харківської школи архітектури

4.    Світлана Шліпченко. Директорка Центру урбаністичних студій. Phd в архітектурі.

19.00 – 19.20 Підведення підсумків та неформальне спілкування