Архітектори за справжню містобудівну реформу: Фотозвіт, Київ

Вперше в історії України архітектурна спільнота всієї країни об’єдналася та гучно заявила свій протест! Сьогодні ми з вами вийшли на вулиці наших міст не тільки проти дисбалансу, який прописаний законопроєктом 5655.
Ми вийшли тому, що нам болить майбутнє наших міст. Ми хочемо, щоб вони були безпечні, комфортні і красиві. І ми знаємо, як зробити їх такими.

Тому сьогодні ми вийшли за справжню містобудівну реформу!
✅За реформу, яка створює можливості і розширює права фахівців, а не забирає їх;
✅За реформу, яка посилює спроможність територіальних громад, а не прибирає її;
✅За реформу, яка спирається на децентралізацію, а не заперечує її;
✅За реформу, яка враховує інтереси всіх зацікавлених сторін і справедливо збалансує містобудівну систему.
Сьогодні акції архітектурної спільноти пройшли у Львові, Ужгороді, Тернополі, Івано-Франківську, Житомирі, Хмельницькому, Чернівцях, Одесі, Черкасах, Києві, Кривому Розі, Кропивницькому, Дніпрі, Полтаві, Рівному, Сумах, Чернігові та Запоріжжі.
У Києві нам, на жаль, не дозволили пронести арт-об’єкт “5655” до стін Офісу Президента, люди заходили зі значними перепонами та супротивом поліції, плакати змогли пронести лише після сутичок і сварок із поліцейськими. Проте, ми вдячні всім представникам ЗМІ, які незважаючи на ці перепони все ж висвітлили нашу акцію в повній мірі.
Ми готові до діалогу та співпраці з усіма, хто розділяє наші принципи та ідеї. Тож закликаємо вас і надалі підтримувати нашу боротьбу за прекрасні українські міста.
Віримо, що разом ми можемо втілити все!
Анна Кирій