Катовіце (Польща): делегація НСАУ на виставці 4 DESIGN DAYS

З 26 по 29 січня в Катовіце (Польща) пройшла виставка 4 DESIGN DAYS. На ній працювала представницька делегація Національної спілки архітекторів України у складі президента НСАУ Олександра Чижевського, заступника голови Архітектурної палати України Анни Кирій, професора КНУБА Валерія Товбича, професора Львівської Політехніки Юрія Криворучка, викладача НАУ Олександра Хлюпіна, голови Львівської організації НСАУ Миколи Шеремети, заступника голови ЛООНСАУ та викладача Львівської Політехніки Богдана Гоя, архітекторів Зоряни Лукомської та Володимира Гайдара, архітекторів Тетяни та Василя Єрьоміних, архітектора Катерини Романенко, координатора проектів Олександра Барановського. Було підготовлено велику виставку робіт-переможців огляду-конкурсу НСАУ 2022 та робіт студентів українських та польських ВНЗ, що присвячені темі відбудови України. Ця виставка стала ще однією подією, що служить знайомству європейських архітекторів з творчістю українських колег.
В перший день виставки за участі українських та польських архітекторів відбулася дискусія, присвячена питанням відбудови руйнувань в Україні.
Роль архітектури та дизайну в мінливому світі, плани майбутньої реконструкції України, екологічний дизайн – це лише деякі з викликів, навколо яких зосередилися цьогорічні 4 Design Days.
Майже 14,5 тис. учасників – саме стільки зібрали дискусії про тренди в дизайні та архітектурі в ракурсі мінливого світу, з них 6 тисяч. ділові гості — архітектори, дизайнери, представники бізнесу та місцевої влади.
Майже 8,5 тис. у Дні відкритих дверей 4DD взяли участь любителі дизайну та архітектури, для яких були підготовлені дебати, презентації, поради експертів, зустрічі з зірками телебачення, майстер-класи та тематичні виставки.
Олександр Барановський, координатор проектів НСАУ