Відкриття сезону в Культурно-мистецькому центрі «Замок СВІРЖ»

12 травня організували та провели відкриття сезону в Культурно-мистецький центр Замок СВІРЖ, що є Центром творчості Національної спілки архітекторів України.
Заходи були приурочені відкриттю туристичного-екскурсійного та організаційно-творчого сезону. Їх організувала Львівська спілка архітекторів НСАУ, яку очолює Микола Шеремета. Окрім львівських архітекторів та студентів, в заходах взяли участь: віце-президент НСАУ Олена Олійник, керівник проєктів НСАУ Олександр Барановський, київські архітектори та студенти НАУ на чолі з Олександром Хлюпіним.
Керівництво області представляла Головна архітекторка області Олена Василько.
Захід відвідало керівництво місцевої Бібрської громади, включаючи настоятеля храму.
Змістовну експозицію, присвячену питанням реставрації та використанні пам’яток, презентував професор Львівської Політехніки Микола Бевз.
На запрошення керівництва НСАУ в заходах взяли участь керівники та працівники українських представництв компаній Saint-Gobain Україна та Galeco Україна — Водостічні Системи — наші друзі та партнери.
Родзинкою заходів була яскрава та феєрична участь групи польських митців та професорів на чолі з Олександром Яніцким, з яким ми постійно співпрацюємо. Польські друзі зробили декілька інсталяцій на теми війни та лихої долі українських біженців та представили виставку плакатів українських студентів, що навчаються в Польщі.
Кульмінацією події стала театралізована вистава, що її зробив з колегами Alek Janicki.
Окрема подяка львів’янам на чолі з Миколою Шереметом та Богдан Гой — за організацію заходу, а також нашому співробітнику — директору замку Володимира Мандзяка — за підготовку приміщень та території замку до дійства.