Ужгород: Форум «Україна після перемоги. Шляхи просторового розвитку»

27-28 травня в місті Ужгород, в приміщенні ректорату Національного Закарпатського Університуту, пройшов Міжнародний форум «Україна після перемоги. Шляхи просторового розвитку». Організаторами виступили: Національна спілка архітекторів України (наші Закарпатське відділення НСАУ, регіональний осередок Ахітектурної Палати та Асоціація просторового планування — Рада урбаністичної НСАУ), а також Громадська організація «Українське географічне товариство». В форумі безпосередньо взяли участь понад 30 спеціалістів з просторового планування та науковців, що провадять дослідження в цій галузі.
Дискусія продемонструвала величезний інтерес до даної проблеми та засвідчила наявність значних напрацювань щодо інструментів та прийомів розв’язання існуючих та потенційних викликів.
Учасники високо оцінили якість дискусії та прийняли проєкт результуючого документу, який після доопрацювання буде оприлюднено.
Під час роботи Форуму відбулось підписання двох документів про налагодження співпраці НСАУ з іншими зацікавленими учасниками просторового планування та розвитку України. Перший — з Громадською організацією «Українське географічне товариство», а другий — з Вінницьким Національним медичним Університетом.
Олександр Чижевський, президент НСАУ